dinsdag 9 februari 2016

Computerkrakers lockpicken sloten

Hackers staan in de media bekend als criminelen. Maar hackers waren voorheen mensen met een liefde voor techniek en een nieuwsgierigheid naar nieuwe mogelijkheden.Hackers hebben er voor gezorgd dat de computersystemen en nu zijn zoals ze zijn en dat het internet toegankelijk is voor iedereen. Dit zijn allemaal prachtige ontwikkelingen die door de nieuwsgierigheid van hackers mogelijk zijn gemaakt.

Het is dus belangrijk om altijd nieuwsgierig te blijven naar nieuwe mogelijkheden. Ook in de fysieke wereld van beveiliging hebben hackers al veel bijgedragen. Zo is er een nieuwe sport ontstaan waarbij hackers proberen sloten constant uit te dagen.


Fysieke sloten zijn namelijk een belangrijk deel van ons dagelijks leven het is daarom essentieel dat deze systemen betrouwbaar zijn. Mensen die de sport lockpicking beoefenen kijken met een open houding naar de werking van sloten en ze proberen deze te slim af te zijn. Zodat ze steeds beter ontwikkeld kunnen worden en er steeds beter sloten komen.

Lockpicking is de laatste jaren erg populair aan het worden in Nederland en veel mensen vinden het leuk om sloten als een puzzel op te kunnen lossen.

Vrijwel elk slot dat tot nu toe in gebruik is genomen hebben de lockpickers kunnen verslaan. Het is misschien niet makkelijk maar er is altijd een kwetsbaarheid te vinden.

Door de nieuwsgierigheid en openheid van lockpickers kunnen sloten steeds beter ontwikkeld worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten