woensdag 27 januari 2016

Nieuwsgierig naar lockpickingBen jij ook zo nieuwsgierig naar de werking van een slot? Want ook werkt zo'n slot eigenlijk en zijn ze wel zo veilig als we waar wij vanuit gaan?


We gebruiken ze namelijk elke dag en vertrouwen er veel aan toe. Dus het is wel belangrijk om er zeker van te zijn dat sloten werkelijk veilig zijn.

                      

Niet veel mensen weten het maar bijna alle sloten zijn kwetsbaar voor een techniek die lockpicking heet. Hierbij worden de pinnetjes binnen in het slot gemanipuleerd vanuit het sleutelgat. Met deze technieken kan een slot dus worden geopend zonder dat daarbij een sleutel komt kijken.


Als een Spion!


Omdat de techniek schadeloos is kan dus een slot opengemaakt zijn en werkt dichtgemaakt worden zonder dat je het door zou hebben. Met forensisch onderzoek kan het wel worden gevonden maar wanneer je niks verdenkt heb je ook geen reden om dit te laten onderzoeken. Best een gek idee dus dat mensen gewoon je slot zouden kunnen openen en kunnen dichtmaken wanneer ze dit willen zonder dat ze dit door zou hebben.Misschien is dit een beetje overdreven want het is zeker niet makkelijk om een slot open te krijgen met lockpicking. Ik heb het zelf een aantal keer geprobeerd en het blijft lastig. Het is een vaardigheid waar veel toewijding voor nodig is. Maar als je het eenmaal kwam dan zul je het nooit meer verleren een zul je dus de rest van je leven bijna elk slot kunnen openen die je tegenkomt.

Het kan wel makkelijk een paar uur duren voordat een slot daadwerkelijk open hebt gekregen. Helemaal als je dit slot nog nooit eerder hebt geopend met lockpicking technieken. Je kunt namelijk als je een slot meerdere keren opent met lockpicking een gevoel krijgen voor dat slot in elkaar zit. De unieke combinatie van dat slot kan je leren kennen en daardoor kan je het slot steeds makkelijker openen.
Het lijkt misschien makkelijk zoals ik er nu over praat maar lockpicking is echt wel moeilijk. Daarom wordt het ook als een sport beoefent en maar weinig toegepast als praktisch hulpmiddel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten